Wat meer achtergrond over nieuwe (gratis) piano single All Is Well en de Video Clip

Yep, volgende week donderdag 26 juni om 12 uur lanceer ik een totaal vernieuwde en 10 minuten durende versie van m`n piano nummer “All is well” op iTunes en Amazon.

En voor korte tijd zal je die helemaal gratis kunnen krijgen (gewoon in ruil voor een tweet of een share).

Daarover hoor je volgende week meer!

Ondertussen vertel ik je graag wat meer over de achtergrond van m`n nieuwe single.

De originele ‘All is well’ verscheen voor’t eerst in 2011 op m’n debuut piano solo album ‘Into resonance‘.

nieuwe piano single 'all is well'

Je vraagt je misschien af waarom ik er een nieuwe versie van heb opgenomen?

Wel, zoals je wellicht wel weet heb ik helemaal op mezelf piano leren spelen, zonder partituren en volledig op mijn gevoel. Yep, op latere leeftijd, ik was 24, raakte ik voor’t eerst een piano aan (en ik was meteen verkocht).

En dit nummer, zoals al m’n nummers eigenlijk, begon ooit slechts met enkele piano noten… Stap voor stap, maand na maand, jaar na jaar, groeide het langzaam uit tot een vaste melodie… Van waaruit na enig tijd voorzichtig de eerste zanglijn groeide, zoals je hoort op ‘Into resonance’.

Ondertussen weer enkele jaren later, is’t nummer terug verder gegroeid, met nieuwe bijkomende melodieën, bijkomende zanglijnen en een stevigere dynamiek.

Bij momenten is’t echt een heel andere manier van spelen dan enkele jaren geleden. Er komen zelfs strijkers bij kijken! (En voor als je het interesseert, het is opgenomen in 432 Hz). Vandaar dat ik het resultaat graag met de wereld deel.

Weet je, nu ik er zo over schrijf, realiseer ik me dat in slechts 10 minuten pianomuziek, die je volgende week in een mum van tijd kunt downloaden, 10 jaar werk, plezier en groei is in gekropen.

Alsof het nummer ‘All is well’ 10 jaar geleden geplant was, als een klein zaadje… En sindsdien is blijven groeien en groeien,…. . Op ‘Into resonance‘ was’t in mijn ogen nog een boompje. En nu is’t ondertussen, in mijn beleving, er al een echte geworden.

videoclip "all is well" by Indie artist Steven VranckenEn voor het eerst heb ik ook een echte video clip gemaakt, toch met de middelen die ik heb. Als indie artiest, in de zin van onafhankelijke zonder platencontract, is`t nodig om in vele markten thuis te zijn. Zo heb ik mijn met m`n eigen materiaal tijdens de audio opnames ook video opgenomen, waar ik ondertussen in Final Cut Pro de laatste edits enzo aan doe. Met de camera van mijn fototoestel, ipad en laptop, dat was wel wat knutselen achteraf! Om volgende week alles in één keer tegoed te lanceren, mét dus een videoclip op Youtube as well.

Ben benieuwd hoe het volgende week in jouw oren klinkt.

Laat het me dan gerust weten,

Tot dan,

Veel groeten,
Steven Vrancken

Jouw Reacties Zijn Hieronder Heel Welkom!

Reacties

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: