November 17

Een verhaaltje over hoe deze nieuwe piano muziek ontstond…

3  comments

Terwijl je hieronder in alle rust leest hoe deze piano muziek is ontstaan, kan je er al naar beginnen luisteren als je wilt… . Het is een 5 minuten versie van een nieuwe nummer (8min. 26 s) voor mijn aankomende nieuwe CD, als inzending nu voor een nieuwe internationale muziekwedstrijd van 8Dio. Alle fijne mogelijkheden om m`n muziek met de wereld te delen zijn welkom.

Nu dus… hoe deze muziek is ontstaan (voor het beste effect, luister even met een goede hoofdtelefoon of stereo installatie)

Ik wandelde een jaar geleden een tentoonstelling binnen van een, voor mij, toen onbekende schilder: Lucas Van Robays. Mijn vriendin had me er mee naartoe uitgenodigd, gezien hij de partner is van één van haar collega`s, en er ook verschillende vrienden en kennissen zouden zijn. Lucas is een bijzondere, creatieve laatbloeier, althans, op schildergebied. Ongelooflijk hoe hij het op zo`n korte periode klaarspeelt zoveel mooie schilderijen te maken.

Een schilderij dat je in`t echt moet zien (120 x 90 cm)
Een schilderij dat je in`t echt moet zien om er volledig van te kunnen proeven, zeker met de muziek erbij  (120 x 90 cm)

Ik wandelde rond in de gerenoveerde hoeve waar de tentoonstelling plaats vond, en begon zijn schilderijen in me op te nemen. Bij zijn vroege werken zitten er verschillende stillevens, en dat is, in alle eerlijkheid, nooit echt mijn ding geweest. Ik hou meer van abstracte en surrealistische kunst. En vooral van alle kunst die me op dat moment kan raken… ongeacht wat het is, zoals één van zijn natuurschilderijen die me opeens ongelooflijk sterk raakte: ‘Waaizand’

Op het eerste zicht lijkt het een heel eenvoudig werk, waardoor ik verrast was dat het me zo sterk raakte. Maar als je er echt contact mee maakt, voel je dat het bezield is. Het was alsof ik het schilderij hoorde zingen, de wind hoorde waaien, de zee zag bewwegen en echt hoorde, als piano muziek… . Gedurende enkele maanden speelde er al een nieuwe melodie doorheen mijn wezen, en het was alsof het via dit schilderij, via Waaizand, graag ‘in vorm’ wilde komen.

Het logo van Thriving Business CommunityIk deelde mijn enthousiasme met Lucas en Iele, zijn partner, en voor ik het maar al te goed besefte, stond waaizand hier bij mij in de studio, en was ik er de muziek voor aan`t componeren! Soms zitten de dingen gewoon goed en begint alles vanzelf te stromen. En de stroming ging zelfs zover dat Iele me vroeg om een website voor hun nieuwe organisatie ‘Thriving Business Community’ te maken, mét artwork van me en marketing counseling. En van m`n muziek en het schilderij van Lucas wilde Iele graag een echte CD maken om ‘Thriving Business Community” in hun netwerk te lanceren. Wat allemaal ondertussen is gebeurd, en als ik het zelf mag zeggen, het resultaat mag er wezen!

Bezoek (na het luisteren van mijn piano muziek hierboven en eventueel ook na het achterlaten van een reactie hieronder), gerust ook eens hun websites, ik raad het van harte aan. Op anderhalve minuut kom je alles te weten in het youtube filmke over Thriving Business Community, en op de website van Lucas kan je zijn online gallerijen bezoeken, en op de hoogte blijven van toekomstige tentoonstellingen.

Zowiezo… verschijnt de volledige versie van Seawinds op mijn nieuwe CD die in volle productie is, en om daarvan op de hoogte te blijven, schrijf je jezelf het beste in op mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet hebt gedaan).

Voilà, ik hoop dat je de muziek en het verhaaltje daarrond hebt kunnen smaken, en tot de volgende,

muzikale groeten,
Steven


Tags

8dio, lucas van robays, muziek, piano, seawinds, soundcloud, thriving business community


You may also like

 • Zo bedankt om dit te delen.
  Dit is genieten, rustig worden, contempleren, heerlijk anders dan velen en zoveel meer.
  Wanneer speel je nogeens een ligconcert, Steven?
  Moois en goeds aan alle luisteraars en fans!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Get in touch

  Name*
  Email*
  Message
  0 of 350
  >