July 23

Hoor je het verschil? Phénix Rising Remixed & Mastered

2  comments

Toen ik vorig jaar in september ‘Phénix Rising’ componeerde en indiende voor de internationale muziekwedstrijd van 8Dio (een supercool bedrijf is dat schitterende levensechte electronische instrumenten maakt) was ik er wel blij mee maar ik voelde dat het iets cruciaals mistte. De muziek op zich was ok, maar mistte voor mij een professionele, afgewerkte, diepe en 3 dimensionele sound.

Een klank waarvoor je bij mix- en master engineers moet zijn, die er hun jarenlange ervaring en expertise (en hun dure materiaal) op los laten. Omdat mijn drang naar complete muziekexpressie zo gigantisch groot is, en vooral ook om alles in één vlotte stromende creatieve beweging af te werken, zocht ik naar een soundengineer opleiding, en vond die in New York bij de succesvolle school dubspot.com, met grammy award nominated sound engineers voor de mix/master opleiding, waar ik onlangs een certificaat voor kreeg.

Als audiofiel hoor ik een zeer duidelijk verschil,… maar het allerbelangrijste voor mij is dat jij het natuurlijk ook hoort! Het was een hele uitdaging om die bijkomende kneepjes van geluid en muziek onder de knie te leren krijgen, en net zoals muziek, blijft zoiets uiteraard een leer- en groeiproces.

Hier is de remix / master van juli 2015, waar ik op dit moment heel tevreden mee ben

Buiten mijn eigen stem, die je een paar keer hoort in het nummer, hoor je enkel en alleen electronische instrumenten, op zich iets waar ik jaren geleden enorm tegen was… omdat ik ervan uitging dat muziek zo puur mogelijk moest zijn, akoestisch, zonder effecten, reverb of whatever ander electronische bewerking. Maar tegenwoordig zijn de electronische instrumenten van zo`n goede kwaliteit, toch wanneer je de goede te pakken krijgt… en yep, het linkt misschien nog niet als een super realistisch strijkersorkest, maar uiteindelijk, maakt dat uit, denk ik dan? Als het goed klinkt, en als je er gevoel mee kunt over brengen, dat is toch waar het met muziek om draait?

Hier hoor je de oorspronkelijke versie van 2014, op zich wel ok, maar in vergelijking met de remix, toch wel een groot verschil, niet?

Het is alvast een hele nieuwe weg die ik als muzikant en nu ook als producer aan het inslaan ben, om buiten de comfortzone te treden van mijn minimalistische piano solo stukken met zang… naar een veel uitgebreider palet van muzikale mogelijkheden, en zeker nu ik zelf de eerste stappen heb gezet in mixen en masteren. Het geeft me als muzikant zoveel vrijheid, en zeer veel nieuwe mogelijkheden, ook op gebied van samenwerking, producen,… . Binnenkort deel ik daarover graag meer, dan stel ik enkele producties in de kijker: 2 audioboeken, een luisterverhaal voor kinderen met piano muziek en een muzikaal schilderij.

En eind dit jaar of voorjaar 2016 mijn 3de en nieuwe CD, met al mijn nieuwe muziek waar ik zo naar uitkijk die met je te delen.

Creativiteit blijft één groot avontuur, dankje om het met jou te kunnen delen!

Hoor jij het verschil in deze remix?

veel groeten,
Steven


Tags

creativiteit, master, mastering, muziek, remix


You may also like

 • Steven, ik kan me voorstellen dat het bijzonder leuk is om te doen. Remixen en masteren, knutselen met (jouw eigen) muziek.
  Toch ga ik voluit voor de oorspronkelijke versie. Ik hou van het sobere, de verstilling. Sorry, mijn mening.
  Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je nieuwe versie niet ok zou zijn…
  Succes ermee. En veel plezier – heel veel. Lieve

  • Dag Lieve, dankje voor je reactie. Zou het kunnen dat we ergens over iets anders praten? Ik bedoel… ik krijg de indruk dat je eerder vertelt dat je mijn piano solo muziek, waar er veel meer stilte klinkt, dat je daar meer van houdt, in plaats van deze muziek die voller klinkt, omdat er strijkers, percussie,… enzo bij zijn? Daar kan ik best inkomen, deze nieuwe muziek is een andere stijl.

   Of wat bedoel je met de oorspronkelijke versie?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Get in touch

  Name*
  Email*
  Message
  0 of 350
  >