May 13

Over m`n nieuwe piano CD ‘Resonancia II’

0  comments

[blockquote]Ik ben momenteel volop bezig aan mijn tweede piano cd, en dat is zalig om daar in volle focus aan te werken. Zeker omdat die ontstaan is net vooraleer ik midden december bijna voor twee maanden naar Mexico vertrok… een fantastische fenomenale en avontuurlijke reis.[/blockquote]

[dropcap2]I[/dropcap2]n Mexico heb ik veel gefilmd, met de camera functie van mijn fototoestel, met de intentie om er muziek op te zetten. Niet wetende dat de muziek er al klaar voor was! De opnames waren inderdaad al gemaakt, maar snel ‘vergeten’ omdat ik zoveel te regelen en voor te bereiden had voor de reis en mijn verhuis in België naar een andere plek.

Echt wel grappig hoe het gaat. Want toen ik terug van Mexico kwam, begon ik me te installeren in mijn nieuwe fijne thuis. Je kent dat wel: dozen uitpakken, dingen weggeven, opzij zetten, versleuren,… een mail achterstand inhalen en opnieuw het ritme hier terug vinden.

[dropcap2]E[/dropcap2]n dan, herinner ik me, lag ik soms uitgeput op de zetel te rusten in mijn leefruimte, die tevens mijn muziekruimte is, te dromen van een nieuwe piano cd. Mezelf af te vragen wanneer ik dat zou doen, waar ik het zou opnemen, welke muziek ik erop zou zetten, hoe de nieuwe hoes eruit zou zien, en ga zo maar verder.

Tot op het moment ik weer wakker werd in het midden van de nacht, jetlag, en ik in bed mijn laptop bij haalde, en er wat op rond begon te kuieren. En tussen al mijn verhuisfolders vond ik ineens die opnames van eind november.

‘Huh’, dacht ik, ‘wat is dat?’

[dropcap2]I[/dropcap2]k nam mijn goeie koptelefoon en begon ernaar te luisteren, uren aan één stuk. En soms dacht ik zo van: ‘hey, was ik dat? Wie heeft dat gespeeld?’ Haha! Ik voelde en wist direct dat die nieuwe cd al de hele tijd gewoon voor me lag.

Dan begon het snel te gaan. Een eerste selectie van de nummers, en enkele dichte, fijne mensen in mijn kring al eens laten voorproeven. Ook contacteerde ik Maarten, de grafische vormgever van mijn vorige hoes, en vond de perfecte soundengineer, Samuel, vriend en medemuzikant bij Soundjourney Ensemble. Het begon meer en meer vorm te krijgen, en nu is de nieuwe piano cd bijna af.

[dropcap2]O[/dropcap2]ok nog, een cd maken vraagt een redelijk budget, en ik had er geen idee van hoe ik dat bij elkaar zou krijgen. Totdat ik opnieuw op m’n zetel, lekker nu, lag te rusten, en het idee kwam: ‘wat als ik nu eens een voorverkoop doe, bij alle mensen die de eerste cd ‘Into resonance’ hebben gekocht?’ En yep, binnen enkele weken was het budget zo goed als rond, en nu is het gewoon nog een kwestie van afwerken, finetunen, en de muziek te voorzien van de mooie videobeelden van in Mexico.

Op dit moment ben ik de laatste namen aan het verzinnen voor de 8 nummers die erop verschijnen, tezamen met de laatste tweaks om door te geven aan goede vriend Samuel, de soundengineer voor deze nieuwe cd, getiteld ‘Resonancia II‘. Ja, ik hou van de Spaanse taal, vandaar!

[dropcap2]Y[/dropcap2]ep, inderdaad, er zit een verwijzing in naar de eerste cd, omdat die er wat op verder speelt, organisch, én toch heel anders. Opgenomen met een kei fijne Rippen buffepiano waar ik bijna twee jaar op één stuk dagelijks heb op gespeeld, en vele huisconcerten heb mee gegeven. Een gigantisch verschil, al zeg ik het zelf, met wanneer je als muzikant een studio binnen wandelt en het moet doen met de plaatselijke piano, die je niet echt kent.

Want voor ‘Into resonance‘ had ik echt twee dagen voltijds spelen nodig om me echt één te voelen met de piano van in de studio, om dan, wanneer ik er tot middernacht lekker helemaal alleen was, de meeste van de opnames te maken die op die eerste cd verschenen zijn. Ja, alle piano`s hebben een lichtelijk andere toetsgevoeligheid, en omdat ik graag speel met een grote dynamiek, van stil naar krachtiger en intens, was het toen echt nodig om die piano goed te leren kennen, om die dan opnieuw, in de muziek, te kunnen ontmoeten.

Super. Binnenkort kan de nieuwe cd naar de perserij, tezamen met de hoes, en dan kan ik beginnen te spelen met de videobeelden van Mexico, om je zo ook een beetje te kunnen laten proeven van de avontuurlijke magie die ik daar heb mogen beleven. Ergens deze maand zal ik nog de eerste video clip op youtube zetten!

En natuurlijk, hartelijk welkom op de cd voorstelling van ‘Resonancia II’ in de mooie Colibrant kapel in Lier op 29 juni!


Tags

avontuur, mexico, nieuwe cd, piano, piano cd, rippen, videobeelden


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>