December 19

Kerstgeschenk: op naar een steeds betere nachtrust!

17  comments

[blockquote]Zoals elk jaar geef ik graag een kerstgeschenk weg, en dat van dit jaar is – al zeg ik het zelf – heel mooi geworden! (zie download onderaan) Veel mensen vertellen me dat ze mijn piano muziek, vooral van de CD “Into resonance“, veel gebruiken om bij in slaap te vallen, en dat het enorm goed helpt om beter in slaap te vallen & bij kinderen om hen op een zachte manier in slaap te wiegen.

 

Vandaaruit speel ik al een lange tijd om een speciaal audio programma te maken, dat mensen kan helpen en ondersteunen om gaandeweg veel beter te slapen. Waar ik mijn vaardigheden als muzikant combineer met al de technieken die ik gebruik en doorgeef tijdens mijn workshops en privé sessies. [/blockquote]

Wist je dat er, volgens Pharma.be, tussen december 2007 en november 2008 in België 270 miljoen dosissen slaap- en kalmeermiddel worden genomen, ofwel 735.000 per dag? Slapeloosheid en slaapproblemen zijn als een ware een epidemie, en een goede slaap is letterlijk goud waard, voor de kassa van de pharma industrie, én voor mensen die graag terug goed willen slapen.

Eerst dacht ik eraan om deze opnames en bewerking – in totaal is`t toch 47 minuten – te verkopen zoals een normale CD, maar als kersgeschenk geef ik het vandaag nog veel liever weg – want ik weet zelf maar al te goed wat slapeloosheid betekent. (heb je toch graag enkele geschenken, dan vind je in m`n online shop kadonnen voor privéconcerten en natuurlijk mijn cd`s).

Laat jezelf in slaap wiegen met piano en zachte stem:

versie 1/ Eén versie met piano en stem, waarbij je naast piano mijn stem hoort die je begeleidt naar meer ontspanning en een diepere, zaligere slaap
versie 2/ De tweede versie is enkel de piano (ook ideaal voor kinderen) die ik ook langer heb gemaakt: maar liefst tot 26 minuten pure, ontspannende piano muziek!

Opmerking: als je momenteel medicatie zou nemen, ik stel dit niet voor ter vervanging, eerder als krachtige ondersteuning, waardoor ik het alvast op een volledige natuurlijke manier kan doen.

“Laat je in slaap wiegen” door Steven Vrancken

Post aub op deze blogpost, hier onderaan, je reacties!

Tip: download de twee versies, zet ze op je iPod of computer, of brand ze op CD. En als je dan gaat slapen, zorg dat je comfortabel ligt, en maak je klaar om zalig ontspannen in slaap te vallen… ik heb het gisterenavond gedaan en ik heb echt vééééél beter en dieper geslapen.

En voor de klank van de piano: ik heb er maanden over gedaan om een goede piano klank te vinden, die voor mij het nauwste aansluit bij de klank en het gevoel van een echte akoestische piano – want deze piano muziek is weliswaar live ingespeeld, toch, via de computer, als virtuele piano. En met dit resultaat ben ik echt super tevreden, zelf vind ik de klank super, al zal die gaandeweg natuurlijk wel verfijnd worden, het kan altijd nog beter.


Tags

geschenk, kerstmis, nachtrust, ontspanning, rust, slaapproblemen, slapeloosheid, slapen


You may also like

 • Heel teder en breekbaar gespeeld, en inderdaad zeer rustgevend, Steven. Je kan er even mee uit de rat race stappen, wat heel erg nodig is soms. Heel erg bedankt.

  • Dankjewel Anton, heel graag gedaan. En ja, uit de Rat Race stappen… wie weet lukt dat ooit wel eens helemaal, met dan toch nog een leven in overvloed, dat zou cool zijn!

 • Zalig Steven!! Dank je wel, ik voel in de ontspanning mijn hart weer openen. Net wat ik in deze moment nodig had.

 • Voor een kleine moeite een prachtig groot geschenk, hier ga ik heel lang en veel van genieten, zeer dankbaar, warme groet,Els

 • dankjewel voor dit PRACHTIGE geschenk , het raakt me in hart en ziel 🙂
  fijne feesten ! Linda x

 • Hey Steven,

  Ik heb het net aangezet en vanaf de eerste klanken wordt ik direct rustig. Ik ga het zeker ook eens uittesten op de kinderen :-). Bedankt om dit te delen!

 • Dank je voor het kerstgeschenk Steven.

  Dank je voor de trilling van warmte en schoonheid
  Elly.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Get in touch

  Name*
  Email*
  Message
  0 of 350
  >