Over de zin en de onzin van GAS-boetes: humor, toekomst of science fiction?

Het toekomst verhaal dat je nu gaat lezen, is voor mij alles behalve serieus bedoeld. Het is eerder een humoristische kijk op heel het GAS-boetes gebeuren, een uitvergroting, het ‘bij de haren trekken’, om het zo dan beter te kunnen relativeren om andere, meer geïnspireerde keuzes te kunnen maken.

[dropcap2]G[/dropcap2]isteren, woensdagochtend 11 november 2015,  toen ik in`t station van Antwerpen aan het LDB-loket stond aan te schuiven (ik leg dadelijk wel uit wat een LDB loket betekent) gebeurde er iets hilarisch. Mocht ik dit bericht een paar jaar geleden geschreven hebben, zou je denken dat dit science fiction is. Alhoewel.

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/841507_sandwich.jpg” width=”90″ height=”90″ align=”left” alt=”Frame Left”] Twee jaar geleden werd er een jongere aangehouden en bestraft door de politie omdat die een broodje aan het opeten was op de trappen van een kerk in Mechelen. Als ik het me goed herinner moest die iets van een € 100 boete betalen. 

Nu nog zijn er voor- en tegenstanders voor deze omstreden GAS-boetes, die ooit in`t leven waren geroepen om ‘de orde en de overlast’ te handhaven.

Nonchalant op een bank zitten, een peuk in de riool gooien die er niet invalt, per ongeluk een papiertje verliezen op straat, luidop praten in de nacht op straat voor een raam waar mensen slapen… alles kan worden beboet. Natuurlijk, overlast en onveiligheid in de stad vraagt om oplossingen, maar is een GAS boete dé manier?

En het gekke van die GAS-boetes is, toen ook al, dat er nu nog steeds alles behalve duidelijkheid is. Het zou je weken studie kosten om van al de mogelijke boetes in elke mogelijke stad op de hoogte te zijn, want overal is er verschil.

Mensen krijgen in deze GAS-staat, steeds meer en meer schrik om gewoon nog maar op straat te komen, terwijl dat nu net de plek bij uitstek is om elkaar te ontmoeten.

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/1400657_printed_circuit_board.jpg” width=”200″ height=”200″ align=”right” target=””] Nu, 2 jaar later, in 2015, ziet de realiteit er pas echt schrikwekkend uit. Ik stond dus gisteren aan`t LDB-loket in`t station van Antwerpen aan te schuiven om een treinticket te kopen. LDB staat voor “Levens-Data-Barcode”, die via een chip onder je huid langs de binnenkant van je pols wordt ingeplant. Je krijgt deze chip gratis en voor niets van de Staat. Alleen wanneer je een chip wenst die ook licht geeft in`t donker, en die je stappen telt wanneer je wandelt, moet je bijbetalen.

Alles is tegenwoordig electronisch en geautomatiseerd. Je kunt gaan shoppen, kleren passen, bloemen kopen zonder ook maar één keer nen echte mens in de ogen te kijken. Dat totalitaristisch LDB-machien krijgt zo in een miliseconde toegang tot je bankgegegens, je sis-kaart, je beroep, al je hoogstpersoonlijke emails en natuurlijk ook je betaalkrachtigheid – als je bijvoorbeeld een treinticket wilt kopen. En het afscannen op mogelijke terroristische en potentiële GAS-achtige gedragingen hoort daar natuurlijk standaard bij.

Yep, in 2015 leven we in een tijd waar privacy een voorrecht is voor de rijken, Big Brother Is Watching You.

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/428425_morning_rooster.jpg” width=”300″ height=”219″ align=”left” alt=”Frame Left”][dropcap2]D[/dropcap2]ie dag had ik me overslapen. Ik had mijn nieuwe bio-sonische bijenwas oorstopjes uitgetest, en ze werkten fantastisch. Ja hoor, de wereldregering had kort geleden een ochtendklok ingesteld om de mondiale werkloosheid tegen te gaan. Een ingenieus satelliet systeem (uitgevonden door de Amerikaan B. Ush) belt elke ochtend om klokslag 6 uur naar alle GSM in de specifieke tijdszone om de bezitter ervan te wekken. Ook al zet je jouw GSM af, en haal je de batterij eruit, het sateliet systeem slaagt er altijd in om je wakker te bellen met een onuitstaanbare rinkeltoon.

En word je niet wakker van je eigen GSM, (omdat je die bv. in de diepvriezer in de kelder had gelegd) dan is`t wel van al die GSM`s van de buren, de overburen of de mens op straat. Ik werd dus veel te laat wakker om naar de wekelijks verplichtte vaccinatie te gaan, want zo goed als dagelijks brak er wel een nieuw virus uit waarvoor je moest ingeënt worden. En`t zou niet de eerste keer zijn dat je moest worden gevaccineerd tegen de desastreuze bij-effecten van de vaccinatie die je de vorige week had gekregen.

Daar, wachtend in`t station om mijn ticket te kopen, merkte ik dat ik mijn eten niet goed verteerde. Niet echt iets om verbaasd over te zijn. Zoveel mensen nu worden ziek en hebben problemen met hun gezondheid.

Zo goed als al het eten is genetisch gemanipuleerd, ook al zijn er al jaren talloze onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat genetisch gemanipuleerd voedsel nefast is voor onze gezondheid op lange termijn – én voor de natuur zelf.

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/genetische-manipulatie.jpg” width=”208″ height=”124″ align=”right” target=””][dropcap2]O[/dropcap2]ns lichaam kan dat artificiële voedsel immers niet verwerken zoals het hoort. Afvalstoffen blijven in ons lichaam zitten en stapelen zich op. Onze cellen raken de kluts kwijt door in contact te komen met al dat genetisch geknoei, en raken ontregelt. Ze weten niet meer wat te doen, en beginnen zich dan als konijnen te vermenigvuldigen, of plegen massaal hara-kiri. Ook al liggen de bewijzen daarvoor op tafel, en vooral in`t ziekenhuis als slachtoffers in`t bed en onder het mes,… de enigen die er beter van worden zijn de pharmaceutische industrie, de witte jassen maffia en de staat.

Al een geluk dat er de laatste jaren ook een enorme tegenbeweging voor `natuurlijk leven’ ontstaan. Ook al is`t kei illegaal en not-done om zelf nog groenten in je tuin te kweken, veel mensen hebben nu een eigen moestuin, verborgen voor de ogen van de staat, en voor de goed getrainde undercover duiven met GAS-boetes camera`s op hunne genetisch gemanipuleerde kop. Yes, er bestaan nog geheime plaatsen waar echte zuivere en organische groenten groeien. Met behulp van oerzaden, vrij van pesticiden en ander artificiëel geknoei, die geruild worden op de ‘zwarte markt’.

De mensen die ‘natuurlijk leven’ zien het anders. Ze zien de gewone economie als de zwarte markt. Hoeveel zwarter kan het zijn? Een systeem dat de armen armer maakt, en de rijken nog rijker.

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/vrije-energie.jpg” width=”300″ height=”226″ align=”left” alt=”Frame Left”][dropcap2]E[/dropcap2]en verwrongen economisch systeem dat niet het hoogste goed voor alles en iedereen vooropstelt, maar enkel het goed voor de 1%. De allerrijksten van de wereld, die alle touwtjes in handen hebben: de banken, de voedsel- en de pharmaceutische industrie, en last but not least, de energiemarkt, met de nu totaal onbetaalbare fossiele brandstoffen, die helemaal niet onuitputtelijk zijn ze ons doen geloven. Ach, what`s in a name?

Terwijl er zoveel alternatieven zijn op basis van vrije energie die het daglicht niet halen. Toch niet in de mainstream media – wel in de huizen van al zij die hun leven terug hebben ingericht in resonantie met de natuur, én vooral met het welzijn voor alles en iedereen, in gelijkheid en respect.

Duurzaam, voor`t goed van onze kinderen, en van hun kinderen, en dan ook van hun kinderen, en ook van de kinderen van die kinderen,… .

Maar goed, waar was ik gebleven met m`n verhaal?

[dropcap2]O[/dropcap2] ja, ik stond aan den LDB, en het was bijna aan mij. Mijn maag borrelde en gromde. Ik voelde een bonkend pijnlijk gevoel ter hoogte van mijn navel. Misselijkheid overviel me, en plotseling, ik kon het echt niet laten, liet ik een enorme boer. Zalig verlossend en bevrijdend, ik voelde me direct pakken beter. Ik liet er nog één. Dieper, zwaarder, langer. Buuuuuuuurrrrrrrrrrp. Werkelijk verlichtend.

Luister hier naar m`n tweede boer, die me een fikse GAS boete kostte:


Maar ik had amper de tijd om ervan te genieten.

Er stonden direct tientallen mensen 3-D filmkes van me te nemen met hun holografische Iphones, Smartphones en Ipods. Yep, geloof het of niet: elke burger die vandaag een andere burger kan verklikken aan de SSS (Special gaS taSkforce) krijgt immers 50 % van de opbrengsen van die GAS-boete. Van waar denk je immers dat ik bovenstaande opname heb?

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/spion-gas-boete.jpg” width=”300″ height=”201″ align=”left” alt=”Frame Left”]Er zijn tegenwoordig veel mensen die daar hun (lucratieve) beroep van maken: GAS boetes verklikken. Vrienden? Mensen vertrouwen elkaar niet meer. De bevolking in`t oog houden via echte camera`s is ouderwets. Want wat is er beter dan talloze levende, rondlopende camera`s, verkleed als brave burger, die elkaar in`t oog houden? Ooit begon het heel onschuldig als ‘gemachtigd opzichter’… .

Ik had het dus aan mijn been.

Een boer laten in een publiek gebouw kost minimum 423 euro, en kan in gemak oplopen naar 987 euro tot maar liefst 32198 euro naargelang de sterkte, de lengte en vooral de geur. En tegenwoordig kan elke ‘brave burger’ met een Iphone met gemak boeren van anderen be-spioneren, met daarvoor bestemde smartphone apps die je, jawel, hip hip hup hoera, gratis kunt downloaden van de officiële GAS-boetes website.

[dropcap2]E[/dropcap2]n die Spy-boer apps kan je downloaden in elke mogelijke taal, want de Antwerpse Staat (België is ondertussen opgesplits in zoveel landen als ze provincies had: 10) heeft deze GAS-Boetes-Format voor miljarden verkocht aan de VS, India en China.

Je zult er maar in leven hè, in zo`n toekomstbeeld. De tijd is NU. Al een geluk is`t op`t moment van dit schrijven, nog maar 11 november 2012. En ik geloof dat de tijd in La Libre Belgique rijp is om al die toestanden omtrent de GAS-boetes met gezond verstand én hart aan te pakken. Inderdaad, er zijn problemen omtrent overlast, nachtlawaai, zwerfvuil, vandalisme, veiligheid,… . Maar onkruid kan je enkel verwijderen wanneer je`t aan de wortel aanpakt.

In andere woorden: deze problemen aanpakken enkel via (on)redelijke GAS-boetes is als je puisten proberen uit te nijpen op de spiegel zelf. In`t kader van de GAS-boetes is de belangrijkste wortel, volgens mijn oprechte mening, een super oudbollig en ouderwets onderwijssysteem, dat hopeloos en lichtjaren achterop loopt op de tijdsgeest.

[frame title=”” href=”” src=”http://stevenvrancken.com/de-blog/wp-content/uploads/2012/11/wortels.jpg” width=”300″ height=”151″ align=”left” alt=”Frame Left”][dropcap2]O[/dropcap2]nderwijs dat bovendien alles behalve rekening houdt met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe dat wij, mensen, functioneren, en wat het betekent om onze volledige potentie te gebruiken. En het is daar waar m`n universiteitsthesis over handelde. In een andere blogpost schrijf ik daar graag eens meer over.

En ondertussen ben ik natuurlijk nieuwsgierig naar jouw reactie.

Jouw Reacties Zijn Hieronder Heel Welkom!

Reacties

Click Here to Leave a Comment Below

christa - 12/11/2012

beste steven 🙂 kwist ni dat je n blog had, khoop dak hem kan volgen, ferm dat je dit hier zo schrijft, echt… kheb je nog ni gemaild omdak n manier zoek om tje te ‘zeggen/vertellen’ met stém hoe t allemaal voelt… als je ideekes hebt : feel free 🙂 tis me zoooo waardevol (trouwens) en kdank je hartelijk, warme knuf (en n gaslachje) ;o), christa

Reply
luc lesire - 12/11/2012

haha, ik zou je dit graag eens zien en horen voorlezen in het parlement. Dan kunnen ze daar al lachend ‘wakker worden’. Met humor je waarheid vertellen – doorgaan, vooral doorgaan.

Reply
kristina - 14/11/2012

heerlijk, je schrijfstijl en ook de inhoud…. inspirerend!
Heb je ‘humming’ oefening ook al is meegedaan. Ik was net zelf begonnen met elke dag een kwartiertje ‘ohmen’. Het is fijn om te ervaren hoe de klank, naarmate je meerdere minuten bezig bent, meer van je buik komt, en veel meer resoneert dieper in je lichaam. Ik ervaar dat ook als helend.
Die Gravatar met foto, helaas, dat lukte niet, hij wilde geen foto uploaden, dus het is een berichtje zonder foto ; ))
Bedankt om dit alles te delen xxx

Reply
Leave a Reply: